Inför din

Badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Xela Gruppen AB har genom åren genomfört ett hundratals badrumsrenoveringar och vi får ofta frågan om hur själva renoveringarna går till. Med denna sida så förklarar vi dom vanliga stegen vid en badrumsrenovering, så att du som privatperson kan känna dig trygg med utförandet. Nedan så finner du lite information om hur en badrumsrenovering går till samt hur lång tid det tar att renovera ett badrum. 

Vad tycker våra kunder?

Vi har frågat våra kunder vad som är viktigast för dom vid en badrumsrenovering. 98 % tycker att erfarenhet och kunskap är en viktig del när en badrumsrenovering skall utföras. 99% kräver att företaget som ska utföra badrumsrenoveringen ska vara ett Auktoriserat VVS-företag samt ett behörigt våtrumsföretag. 34 % av våra kunder tycker att priset har betydelse vid en badrumsrenovering.

Rätt kunskap & erfarenhet!
%
Säker vatten & BKR!
%
Priset!
%
badrum-nyrenoverat

Hur går en badrumsrenovering till?

En badrumsrenovering är känt som en jobbig tid för den boende. Det bullrar, dammar och tar tid. Ofta tar det 4-5 veckor innan badrummet är klart. En badrumsrenovering med Xela Gruppen tar i snitt 15 till 20 arbetsdagar från start till det är färdigställt. Med oss blir det mer effektivt eftersom du endast har ett företag och en kontaktperson under hela projektets gång. Fördelen med att välja oss är att vi kommer vara med och agera under hela processens gång. Vi håller dig alltid uppdaterad om vad som händer med ditt badrumsrenovering.

Arbetsdag 1 – 7

Vi river det gamla badrummet samt bygger upp det nya. Här spelar det roll vilket material som väggarna och golvet är byggda i. Vi flyttar eventuellt brunnen samt monterar eventuellt golvvärme. Taket sänks och spotlights

Arbetsdag 8 – 10

Förberedande av tätskiktet & kakling. Tätskiktet appliceras på väggar och golv och ert badrum blir nu godkänt enligt BKR. Taket spacklas tre gånger. Efter det slipas taket och målas upp till tre gånger

Arbetsdag 11 – 15

Plattsättaren startar igång det noggranna kakelarbetet. På tätskiktet sätter man nu fix som kaklet sätts upp i. När detta är klart fogar man väggar och golv samt mjukfogar alla hörnor med silikon.

Arbetsdag 15 – 20

Här monterar vi upp all er nya inredning. Detta brukar ta 1-3 dagar, beroende på hur mycket samt avancerad inredning ni har. Elen och vattnet kopplas på och badrummet blir nu färdigt.

 

Inför din badrumsrenovering

Bra att tänka på innan din badrumsrenovering startar:

  • Är det något av badrumsinredningen som ska sparas?
  • Vill ni ha något extra eluttag för t ex hårtork, rakpaparat eller eltandborste?
  • Hur sitter vattenavstängningen idag? 
  • Bor du i en bostadsrätt är det viktigt att du informerar din föreningen att du ska göra en badrumsrenovering.
  • Vi behöver inte disponera någon extra yta hos er för byggnadsmaterial etc. Vi har eget lager för det.
  • Tänk på att vara ute i god tid med att planera din badrumsrenovering.
  • Välj ett företag som är Auktoriserat VVS-företag och ett behörigt våtrumsföretag.
  • Köper du kakel & klinker samt badrumsmöbler via oss så lagerhåller vi dom åt er innan det är dax för montering. Vilken sparar tid och plats för dig som kund.
  • Om du själv har köpt all inredning så vill vi gärna att inredning finns på plats när vi påbörjar arbetet, för att se var vi behöver dra fram el och var eventuella förstärkningar ska monteras.
  • Om du inte vet hur du vill ha ditt nya badrum så hjälper vi gärna er med förslag på färgval på väggar och golv samt vilka badrumsmöbler som  passar.

      

IMG_8753

Offert - Få ett kostnadsförslag från oss

Vill du ha en kostnadsfri offert från oss på en badrumsrenovering eller en VVS-installation? Fyll i vårt formulär nedan så återkommer vi till dig inom 24 timmar. Du kan även ringa direkt på telefon 08-551 166 60.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.